Freestyle Street Basketball

Återigen visar den fula distributionsmaffian sitt fula tryne. I USA är onlinebaserade basketspelet Freestyle Street Basketball på god väg att släppas i affärerna. Redan den 19:e april kommer en öppen beta att träda i kraft där intresserade spelare kommer att kunna prova på spelet gratis, och strax efteråt kommer det här Sierra Online[1]-producerade spelet att börja säljas i butik.

Här är det dock alldeles, alldeles tyst. Européer förstår sig inte på basket och ska inte få tillgång till det här spelet. Det har våra distributörer bestämt. Det spelar ingen roll att konceptet verkar vara jäkligt intressant. Spela streetbasket man mot man, två mot två eller tre mot tre online - du bjuds på en skön grafisk stil, licenserad musik och autentiska kläder - det bästa av allt är att du inte behöver ha en superdator för att njuta då det räcker med en Pentium III:a på 800 Mhz.

Ett sånt spel vill bara amerikaner spela, resten av världen bryr sig inte. Så går tankegångarna hos VU[2] Games europeiska gren. Ska jag vara riktigt ärlig så skiter jag i vad ett par säljare tycker. Fördelen med en globaliserad värld är att vi kan ta saken i egna händer. Just nu känner jag mig jäkligt sugen på att importera det här liret och det troliga är att jag kommer att göra det.

Kolla bara in den här teasern:

Blir du inte sugen?

  1. Mer kända som Vivendi här hemma []
  2. Vivendi Universal []