Från statiskt till dynamiskt

Jag har länge önskat skippa kategoritänkandet i bloggen. Mina inlägg är långt ifrån nischade, de tar upp allt möjligt och omöjligt, att då klämma in det jag skrivit i ett antal givna kategorier har känts rätt begränsande.

Lösningen på mina bekymmer blev till slut pluginet Ultimate Tag Warrior, ett tillägg som låter mig sätta nyckelord på mina inlägg för att sedan visa de populäraste i ett så kallat taggmoln.

Det första jag gjorde var att ersätta kategorierna i sidomenyn med ett taggmoln - genom att göra detta gick jag då från 13 alternativ till att visa de 50 mest populära. Sedan tog jag till storsläggan och skapade ett heltäckande taggmoln som går att hitta här, eller genom att klicka på knappen ovan. Här listas alla taggar jag använt hittills.

Arbetet med att omvandla bloggen från statisk, kategoribaserad till dynamisk, taggbaserad tar både tid och en del pusslande. Med nästan 600 inlägg att gå igenom är jag ännu inte helt klar med omvandlingen. Förhandstitten som syns i skrivande stund lovar dock gott.

Jag kommer att experimentera en del med hur många taggar jag ska visa i sidomenyn. Just nu har jag tänkt rent utrymmesmässigt och anpassat fältet så att det tar ungefär lika mycket plats som kategorierna tog. Om jag ska öka eller minska antalet visade taggar kommer i slutändan bero på vilka resultat som kommer att vara synliga när jag är klar med flytten till taggar.

Hur som helst är det spännande att röra till det i den här gamla hederliga bloggen. Storprojekt får en faktiskt att förbli bloggsugen. Inte kan jag tröttna på att blogga när jag lagt ner så mycket tid på att piffa till bloggen?