Förfallna konservativa åsikter


Obskyr referens till det där med att dra alla över en kam.

Jag råkar på Friherrinnans blogg, närmare bestämt ett inlägg där hon attackerar barbakvinnan, Xboxflickan och annarkia för att vara just människor. De lever nämligen sina liv och ignorerar "de mjukare värden som attraherar den manliga delen av befolkningen". Och så tar hon upp Ebba von Sydow som en förebild (men det tar vi en annan gång)...

Friherrinnan blir inte oemotsagd, i kommentarsfältet kritiserar hennes kvinnosyn och att hon verkar vara så trångsynt. Försvaret kommer med ett rätt klassiskt citat:

"Som jag så tydligt beskrev så har jag sagt det tidigare och jag säger det igen, det är inte fel att dra all över en linje när det kommer till värderingar. Dessa är grundläggande för vår arts fortlevnad. Om inte dessa värderingar efterlevs så kommer hela mänskligheten att gå tillbaka till grottstadiet."

Och här tror jag att Friherrinnan är en parodiblogg. Värd lite skratt eftersom den sannerligen lyckades lura mig till en början.

För hur skulle en tänkande kvinna idag kunna hylla gamla värderingar och önska att alla höll fast vid dem om hon inte skämtade? Jag menar, det är bara att ta lite exempel på andra "fina" värdringar där ute i världen. I de mer primitiva delarna av Somalien har man den värderingen att kvinnor inte ska kunna njuta av sex, därför omskärs kvinnorna redan vid ung ålder. I Saudiarbien har man värderingen att kvinnor är efterblivna och måste han en man som förmyndare för annars skulle de säkert avlida av rena förskräckelsen inför tanken att de kan klara sig själva.

Där har vi två värderingar som jag är säker att Friherrinnan avskyr och motverkar så gott hon kan från sitt hem i Östermalm.

Men om man nu skulle leka med tanken på att Friherrinnan menar allvar. Då skulle jag vilja påpeka för damen att det i hennes värld inte borde vara en sund värdering för en kvinna i hennes tillställning att blogga. Kvinnor ska ju inte ha några åsikter, dessa attraherar nämligen inte den manliga delen av befolkningen.