Flipperkabinetten kunde ha varit vår

Under 90-talet var man cool om läste High Score från Bröderna Lindströms Förlag. Särskilt mot slutet när tidningen i ett desperat försök att värva läsare lyckades med konststycket att introducera porr i ett spelmagasin. Vi killar i högstadiet behövde inte längre smyga med Aktuell Rapport och allt vad det hette, det räckte med att köpa High Score för att vi skulle stilla vår nyfikenhet.

Jag vill minnas att High Score i ett av sina nummer hade en tävling där man kunde vinna en äkta flipperkabinett. Tävlingen gick ut på att få bäst poäng i ett flipperspelsdemo som ingick i den aktuella tidningens medföljande cd-skiva. Eller CD-ROM som de hette då.

Jag och brorsan körde på rätt hårt och så småningom kom vi upp i ett riktigt fint high score. Jag vill minnas att min lillebror hade den högsta poängen, någonting på en och en halv miljard. Jag var i alla fall smygimponerad och avundsjuk. Det enda som återstod var att vi skulle skicka in en kod med en kupong till High Score och så kunde vi då vara med och tävla. Av någon anledning skickade vi aldrig iväg kupongen. Den bara låg där bredvid datorn och hånade oss.

Ett par nummer senare och flipperkabinettvinnaren presenteras i tidningen. Till vår fasa märker vi att dennes high score är löjligt liten jämfört med vårt. Jag vill minnas att vinnaren inte ens hade kommit upp i en miljard. Flipperkabinetten kunde ha varit vår! Bara vi skickat in den där jäkla kupongen...

Tio år senare och jag finner att jag frilansar för samma förlag. Ska jag våga be om den där vinsten jag aldrig vågade göra då? Det skulle ju verkligen sitta fint med en flipperkabinett hemma.