Federley: If you talk the talk, you gotta walk the walk

Fredrick FederleyNär Fredrick Federley nästan helgonförklaras av bloggosfären för sitt motstånd mot FRA-lagen kan man tycka att det borde ligga någon substans bakom. Gräver man lite djupare så ser man dock bara mycket snack och lite verkstad.

Det är ju ingen hemlighet att Federley kommer att rösta ja i frågan om FRA-lagen om två veckor. Ändå är han en högljudd kritiker och får poäng för detta. Snacka om underligt. Själv skulle jag beteckna ett sådant beteende som ren populism, något som är möjligtvis än värre än politiker som står för sitt ja. Men vad hade man egentligen förväntat sig av en politiker? Man är slav under partipiskan - detta gäller även partier där individens rätt- och friheter står i fokus. Federleys tjatter är i mina öron bara en stor förolämpning.

Jo, FRA-lagen är en lag som aldrig borde ha föreslagits i en demokrati. Det är så sorgligt att den nått så långt som den gjort och vi kommer att uppleva ett bakslag i landets vackra tradition när den går igenom. Men... leta för fan inte efter hjältar där det inte finns några.

Det finns två partier som tagit ställning mot FRA-lagen. Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Alla andra är för, även sossarna som gärna hade önskat genomdriva lagen av egen kraft och är numera en motröst bara för att de är i opposition.

Snacka duger kanske för din del Federley. Men att inte våga handla är så ynkligt att man skäms. If you talk the talk, you gotta walk the walk. En naturlag om något.