Fågelinfluensan? Pyttsan!

Media må driva på fågelinfluensan som nästa Ragnarök, men jag går inte på det. Förkylda kycklingar skrämmer inte mig - inom den grenen sjukdomar finns till exempel den betydligt farligare lunginflammationen - men vi går inte och ojar oss och hamstrar antibiotika för det.

Istället har jag nya sjukdomar åt vår kära media som är betydligt mer fantasifulla och som säkert lär skrämma livet ur alla läsare. Någonting som borde ligga bra till hos redaktionerna eftersom deras syfte verkar vara att skrämma oss alla till tystnad.

Vad sägs om en muterad form av HIV? Ett luftburet virus där det räcker med att folk andas på en för att man skall smittas och utveckla AIDS inom tre till fem veckor. Panik!

Eller kanske en muterad form av mässlingen? Ur de små prickarna kläcks mikroskopiska humanoider som snabbt revolterar mot människan för att sedan ta sin rättmätiga plats på jorden. Panik!

Slutligen hade jag i alla fall blivit rädd om förkylningsviruset muterat och vänt in och ut på människan varenda gång hon nyst. Då gäller det att man tajmar in sina nysningar så att rätt sida hamnar på rätt plats så småningom.

Snacka om en allvarlig pandemi...