Ett bra år

Det blev ett rätt bra år det här. Världen känner en viss lättnad nu när trojkan Milosovic, Botha, Pinochet och Hussein inte längre får härja. Vem hade kunnat tro att vi skulle få en rensning av den här typen? Den ena ondskan efter den andra borta. Det återstår några kvar, men nu vet man att deras tid faktiskt kommer.

Angående Saddam ska jag leka profet.

Vänta bara tills rättegångerna sätter igång igen. Se hur hyckleriet kommer att falla bort och åtalade kommer att skylla allting på Saddam. Där de tidigare gjorde allting för att försvara sig själva och honom har de nu befriats från ett ok - och i sin feghet kommer de att skylla även sina handlingar på honom.

Det ska bli ett sant nöje att se hur forna "bröder" nu kommer att fördömma Saddams namn för att slippa råka ut för samma öde som han gjorde.

Det finns förresten farhågor om att Saddam nu blivit en martyr för terroristerna. Frågan är, vem bryr sig? Vad förändrar detta? Sen när har extremister haft problem med att motivera sina handlingar? De har dödat i islams namn, i Bin Ladens namn, i Al Zarqawis namn - vad spelar det för roll om de nu gör det i Saddams namn? Terror som terror.

Vad jag tror på är istället en förändring. Saddam hade övertygat en kärntrupp om att han skulle komma tillbaka till makten. Dessa har nu fått sina förhoppningar krossade och faktiskt blivit befriade. Med inga orealistiska mål att se upp till kanske kan de här personerna ta sin sans till fånga och faktiskt göra något av sina liv. Kanske börjar de nu fundera på att ta till politiska metoder istället för terror för att få fram sina ord och åsikter, vem vet?

Till slut kan jag bara säga att jag ser fram emot flera avrättningar av medlemmar i Saddams förhatliga regim. Det finns fler som har blod på sina händer. För ett land som badat i blod i 35 år spelar det nog ingen roll med ett par droppar till.

Vårt kapitel är inte avslutat. Det finns ett par sidor till att skriva.