En vecka kvar

Min första semestervecka är över, och jag har hunnit med mycket. En bilresa genom Dresden, Prag och tillbaka via Berlin har gett mig otaliga blogguppslag och massvis av heta bilder att krydda mina inlägg med. Jag har inte hunnit bada men lyckats ändå bränna hjässan och armarna bruna. Ungefär nio timmar promenad om dagen är ett recept jag vill rekommendera. Det finns så otroligt mycket att se, speciellt i Prag, Dresden och Berlin var typiskt tyska - känner mig oinspirerad - men i fallet Prag... där har jag otroligt mycket att säga.

Visste ni förresten att en halvliter öl av samma märke i Prag kan kosta allt mellan 6 och 50 svenska kronor? Allt beror på stället det du väljer att satsa på, läge eller standard verkar inte spela någon som helst roll, priserna verkar istället vara satta efter slumpen.

På vägen hem igår fick jag veta att Irak vunnit asiatiska mästerskapen. Hade jag inte varit totalt utsliten så hade nog min glädje inte funnit några gränser, nu var jag istället otroligt glad. Mer än när Sverige tog brons '94. Irakiska landslagets meddelande till Iraks politiska elit var träffsäkert: "Vi enades och segrade. Nu är det er tur." Här har politiken mycket att lära av fotbollen.

Känner mig smått avundsjuk över att jag inte kunde fira segern vid Sergels torg. Nästa gång är jag där.

Den här veckan ska spenderas här hemma. Jag ska slappa, kolla in Simpsons-filmen, läsa ett par sköna böcker, aktivera kroppen med lite trädgårdsarbete och allmänt njuta av ledigheten. Har inlett en spelbojkott och den verkar funka hur bra som helst.

Sol och frisk luft är underskattat. Fan att man är hemma i Sverige igen. Hallå regeringen? Kan vi inte snabba på växthuseffekten? Jag vill ha mina soltimmar.

I mailboxen väntar 2617 mail. Spam skulle man också kunna kalla det. Ni som vill mig nåt, kan ni inte skicka ett mail till?