Electronic Arts begår ett misstag

Vi har länge väntat på nyheter angående Rock Band, spelet som ger oss chansen att leka garagerockare, och nu när vi äntligen har något konkret att rikta in oss på är det inte precis glädje som är den dominerande känslan, istället är man mest besviken.

Att ta till rackartyg som att se till att göra Rock Band tidsexklusivt för Xbox 360 är redan det överjävligt. Värre blir det dock när man läser in sig på Electronic Arts affärsplaner, här ska vi européer tydligen rånas. Där våra amerikanska med-gamers kunde njuta av en helhetslösning måste vi plocka ihop Rock Band för att få en helhetsupplevelse. Instrumenten och spelet säljs nämligen för sig själva. Jo, du läste rätt.

Instrument Edition består av trummor, gitarr och mikrofon till priset av 169 euro. Sedan måste man inskaffa själva spelskivan till priset av 70 euro. Totalt alltså en summa på ungefär 240 euro. Ska vi översätta detta till gamerkronor kommer vi att se en prislapp på ungefär 2400 kronor när Rock Band hamnar i butik, det är närmare 2,25 gånger dyrare än vad spelet går för i staterna sett till växelkursen.

Om du funderar på att köpa instrumenten separat kommer en gitarr att kosta dig 80 euro och trummorna 90 euro. De flesta gillar att spela Rock Band med kombinationen elgitarr, bas, trummor och mikrofon. Det sätter oss på en totalsumma av 320 euro, eller 3200 gamerkronor. En nätt liten summa.

Rock Band släpps till Xbox 360 den 23:e maj (uppdatering: bara i Storbritannien, Tyskland och Frankrike än så länge, where is the logic in that?). Playstation 3-, Playstation 2-, och Wii-versionen kommer att hamna i butikerna någon gång under sommaren.