Egyptiska ambassadören lever?

Egyptens Irak-ambassadör Ihab al-Sherif orsakade stora rubriker när media rapporterade om hans kidnappning och senare död i handen på en terrorgrupp.

Nu har nya uppgifter dykt upp som ifrågasätter händelserna. Det är tvärtom mycket troligt att Ihab al-Sherif lever och har hälsan i behåll. Irakiska medier rapporterar om en konspiration på högpolitisk nivå som varit riktad mot Iraks folkvalda regering. Syftet har då varit att störa den irakiska regeringens arbete och att försvåra för den att bli accepterad av de andra arabiska länderna.

Om detta stämmer är det självklart väldigt seriöst. Egypten har då mycket att förklara då de varit otroligt tuffa och fräna i sin kritik av Irak.

Jag blir återigen besviken över västmedia då de, så vitt jag vet, ännu har valt att inte rapportera om det senaste. När man väl rapporterar om en ambassadör som blivit kidnappad och mördad så tordes det vara intressant att följa upp nyheten om att det hela kanske blivit iscensatt för att störa Iraks arbete mot återbyggnad av landet.

Jag är säker att vi kommer att få klarhet i frågan om ambassadör Ihab al-Sherifs liv eller död inom en snar framtid. Tills dess önskar jag att västvärldens nyhetsbyråer kunde ta sig i kragen och utforska ärendet ytterligare.

Källor:
Nine MSN
IRNA
Webindia 123