EA och Madden 06

Electronic Arts verkar ha det väldigt jobbigt med årets version av Madden NFL.

Först släppte man en patch till spelet som man snabbt drog tillbaka. Anledning var att en av spelarna, Michael King i New York Jets, plötsligt blivit endast sju tum lång - alltså mindre än 20 cm. Spelarna var inte sena med att lägga upp skärmbilder. Det här är säkert en av de roligaste buggarna i modern tid.

Större problem har EA fått i och med PSP-versionen av samma spel. En allvarlig bugg har lett till att konsolen helt enkelt stängt av sig själv när spelarna lekt runt i franchise mode. Ett antal trådar om detta går att hitta hos spelets officiella forum. Kolla bland annat in Game shuts down PSP och den officiella svarstråden PSP Issues Updates and Rules for Posting.

Det här borde vara pinsamt för Electronic Arts. Skulle jag varit ansvarig så skulle jag satt igång skaderegleringsmaskineriet omgående. Gett spelarna pengarna tillbaka och bjudit dem på ett gratis spel eller två.

Update: Först av allt så skulle jag i alla fall dragit spelet tillbaka. Tydligen har detta inte skett än och det buggade spelet säljs fortfarande hos diverse kedjor.