E3s intressanta: Dragon Age

Ett E3 har varit och vänt utan att jag varit vidare medveten om det. Och lika bra det kanske, åtminstone om man väljer att lyssna på diverse spelbranschsfolk. Ord som "pinsamt", "dumt" och "förstört" har haglat.

En snabb överblick över uppvisade spel pekar på att rösterna ovan har tämligen rätt. Mest pinsamt är kanske Microsofts beslut att omvarumärka sin konsol - med smärtsamt uppenbara stölder från konkurrenterna som resultat - till och med reklamfilmen som skulle introducera nya gränssnittet luktade ju Wii...

Vad har då varit positivt? I mitt fall Dragon Age: Origins - timingen passar väldigt väl med min PC-revival. Jag menar, det är inte varje dag man får se en spirituell uppföljare på Baldur's Gate-serien. Likväl lockar inte spelet mig så mycket som det borde. De trailers Bioware valt ut suger nämligen rätt hårt. Det är först med hjälp av tjeckiska tiscalis filmklipp som jag börjar känna av hypen.

Jag får nog trösta mig med Neverwinter Nights 2, The Witcher Enhanced Edition och Age of Conan så länge för att släcka min törst. Efter sommarens speltorka har man alldeles för många spel att se fram emot.