E3 2009: Söndagen

Jag tror inte att E3 officiellt börjar förrän på tisdag, men i och med att E3-exklusiva utannonseringar och E3-trailers redan har börjat spridas kan jag lika gärna sätta igång redan nu. Jag brukar årligen plocka fram personliga höjdpunkter, så även i år.

Ända sedan jag hörde talas om Alpha Protocol har jag tyckt att spelet verkat vara intressant. Ett James Bond Bourne Identity-inspirerat spel med hjärna och som utspelar sig i rollspelsgenren, utvecklat av veteranerna Obsidian. Det kan bli sjukt bra. Trailern är i det ostigaste och osmidigaste laget, men jag förstår hur de tänkte åtminstone.

När det kommer till Brütal Legend är det mixade känslor jag får. Det lilla jag sett och hört om spelet intresserar mig inte. Metal är inte min genre. Och inblandningen av Jack Black gör mig tveksam, speciellt en Jack Black i scream mode. Men... det här är ett spel av Tim Schafer. Legenden. Bara det gör att Brütal Legend ändå blir ett spel som jag sätter upp på min observationslista.

I och med att Mass Effect var ett av mina favoriter 2007 kan jag självklart inte låta bli att känna en stor förväntan inför Mass Effect 2, trailern här är skickligt gjord kan jag tycka. Det finns en rysningsfaktor.

The Saboteur kan annars vara ett av årets överraskningar. Visst är stölden från Hitman-serien uppenbar, men premisserna här känns bättre. Jag menar, vem vill inte vara en del av den franska motståndsrörelsen och bekämpa nazis i det dolda?

Det spel som alla i hemlighet vill utveckla, men som bara Namco vågat ge grönt ljus är annars Wiiware-exklusiva Muscle March. Här pratar vi om spel på en helt annan nivå. Jag fuskar genom att klistra in en trailer från ett par veckor sedan, men faktum är att den är mycket bätter än den nyare.

Avslutningsvis kan jag inte riktigt sätta tummen på varför Bioware envisas med att spela upp Marilyn Mansons "This is the new shit" till bilderna av Dragon Age, men jag tror att jag gillar det.