E3 2009: Måndag

Idag är det rätt mycket Microsoft, inte underligt i och med att företaget höll sin presskonferens under dagen. Tyvärr, och jag menar det, blev det rätt mycket Halo och Metal Gear Solid, två spel om är något av spelbranschens vanilla. Sorry, men jag blir inte upphetsad längre.

Men först. Left 4 Dead 2. Rätt överaskande utannonsering. Valve är ju ökända för att ta år på sig att få fram uppföljare. Zombieuppföljaren utspelar sig denna gång i New Orleans, och så har närstridsvapen gjort ett intåg i form av en motorsåg och en stekpanna.

The Beatles: Rock Band har vi vetat om rätt länge. Trailern som nyligen släppts ger inga överraskningar, det är faktiskt precis vad jag förväntat mig. Ändock, det är ju Beatles vi snackar om. Massiva försäljningssiffror är inget jag tror på, men definitivt situationer där föräldrar kommer att hoppa in och dra en dänga.

Boken har varit ute länge, och nu kommer spelet. Jag pratar självklart om Halo: Reach, spelet som kommer att berätta hur det hela började. Och tja... det är väl det hela. Troligtvis kommer Master Chief inte att vara ensam, om någon brydde sig.

Desto roligare är dock nyheten om Crackdown 2. Ettan såldes mest på grund av att Halo 3-betan ingick i paketet, men de som köpte spelet upptäckte rätt snart att Crackdown var ett stort nöje i sig. Får vi coop för fyra spelare den här gången månne?

Annars har dagen bjudit på filmer från Halo ODST, Alan Wake, Splinter Cell: Conviction och Metal Gear Solid: Rising.