Duktigt Naseer

Har haft ett recensionsjobb åt Super PLAY att bli klar med under helgen. Normalt brukar detta innebära att jag inte jobbar alls under fredagen, att jag sover bort halva lördagen för att sedan lira i panik från klockan fem, sex på eftermiddagen till två, tre på morgonen. Vaknar på söndag och då har jag även denna gång sovit bort halva dagen. Får ännu mer panik när jag kommer på att jag måste tvätta, dammsuga och helst även diska. Spelar sedan mer i panik mellan varven och samlar på mig ytterligare tio timmar speltid.

Någon gång klockan elva eller tolv söndagsnatt brukar jag då börja med att skriva min recension. När det funkar bra blir jag klar vid ett eller två-tiden för att sedan dra iväg recensionen till mina redaktörer. Utmattad brukar jag då slänga mig i sängen, halvnöjd över att ha hållit deadline.

Den här veckan har dock varit annorlunda. Fick ett rätt stort spel att lira och då var det bara att planera in jobbet, för första gången i livet. Det blev en hel del spelade redan i fredags, massor i lördags och en del även nu under söndagen. Recensionen började jag skriva klockan halvnio till tonerna av Parlamentet och 22:41 skickades recensionen iväg till redaktionen.

Jag tror att jag ska lära mig en läxa från den här helgen. Planering lönar sig.

Timlönen för det här jobbet hamnar någonstans runt dryga 20 kronor om jag räknat rätt.