DN skriver om spel

Det är ingen nyhet att våra dagstidningar skriver som spel, nu när DN lanserat sin spelsajt är dock läget aningen annorlunda.

För det första har spelartiklarna, faktiskt, fått en alldeles egen avdelning istället för att slängas in i resten av artikelfloran där de blir bortglömda och svårfunna. Kolla in Kultur -> Spel.

För det andra är det Susanne Möller, en välkänd och kunnig profil inom spelsverige, som fått stå i fokus för DN:s nya spelsajt[1]. Andra tidningar har oftast förlitat sig på egna, rätt okända, förmågor[2] - men DN tar in ett välkänt namn som lär locka spelintresserade läsare till sajten.

För det tredje tar DN Spel det fantastiska beslutet att skippa betygen i sina recensioner. Man kan argumentera att betyg är ett nödvändigt ont, men fördelen med att inte lägga in betyg i recensionerna är att läsaren nu måste läsa texten för att förstå recensentens hållning.

Det ser med andra ord lovande ut.

Läs mer hos DN Spel.

Uppdatering: Det händer saker och ting på spelfronten idag. Hjemmet Mortensen, det förlag som äger bland annat Super PLAY, har köpt FZ. Kul tycker jag för det första att man väljer just högkvalitativa FZ, och för det andra att en spelsajt uppmärksammas av en av de stora - någonting som inte tillhör vanligheterna.

  1. Jonas Thente träder dock in i rollen som spelredaktör []
  2. Med varierande resultat []