DN och SvD knockar Expressen och Aftonbladet

twinglyAtt Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet nu länkar bloggosfären är självklart goda nyheter. Vad som är viktigast är att de valt att göra det utan det obligatoriska kontrollbehovet. Genom att använda pingtjänsten Twingly kommer de två svenska tidningarna att få kommentarer till deras artiklar som inte går att censurera, kontrollera eller driva trafik med. Det är hedersvärt.

Kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet har en helt annan approach. Deras idé går ut på att tjäna pengar på användargenererat innehåll genom att erbjuda bloggtjänster i nätverket. Indirekt kontrollerar med andra ord kvällstidningarna bloggarna, de kan välja att visa annonser, highlighta artiklar och allmänt störa en användarblogg och dess innehåll.

Väger man upp de två tillgångasätten mot varandra ser man genast vilket som är överlägset. Primelabs med Twingly har verkligen tänkt till och kommit fram med en bra produkt.

Intressant är att följa utvecklingen och framför allt motdragen från Knuff, Intressant, Aftonbladet och Expressen. Det sagt gillar jag verkligen att bloggen inte längre ses som ett hot utan som kompliment av medierna.