Det stora spelcommunityt

the great games experiment

The Great Games Experiment heter en sajt som försöker bli något av en mix mellan MySpace och LinkedIn för alla gamers, spelutgivare och spelutvecklare.

Skapad av GarageGames försöker den här communitysajten föra samman spelare, spelskapare och finansiärer för att sedan hoppas på samarbeten som kan leda till framtidens storspel.

Jag fick er inbjudan här om dagen och har ännu inte hunnit sätta mig in i sajten tillräckligt, första intrycket är dock lovande. Det finns en känsla av gemenskap och massor av pionjäranda. Det skapas ett imponerade spelbibliotek, folk skapar listor hit och dit, det skrivs recensioner och diskuteras spel, men framför allt bildas det grupper som börjar arbeta på egna spel - någonting som är väldigt kul att bevittna och följa.

Fokus ligger på GarageGames egna spelmotor Torque, om du är minsta intresserad av spelutveckling eller spel i allmänhet så har jag två inbjudningar att dela ut. Eftersom The Great Games Experiment fortfarande är inne i betastadiet går det inte att registrera sig i nuläget, men, det är möjligt att bjuda in folk och jag har som sagt två biljetter att skicka till den som vill vara med.

Skicka ett mail till naseer(a)tmn.nu eller skriv en kommentar. De två första får en inbjudan i mailboxen.