Den objektiva spelsajten

Recensionsbyrån har länge fört en anonym närvaro, visst har deras recensioner synts hos flertalet tidningar i riksmedia, de har dock tidigare inte fört en aktiv närvaro på webben och någon profilering har det inte handlat om. Tills nu det vill säga. Med Subdogs tar Recensionsbyrån steget ut till ära och berömelse (nåja).

Så här väljer spelsveriges senaste projekt att presentera sig :

Subdogs riktar sig till den stora majoriteten tv- och datorspelare som tycker att spel är underhållning och inte en livsstil.

Subdogs väljer att lägga sig väldigt brett för eventuella läsare. Hur många har egentligen spel som livsstil? Troligen inte många fler än oss som arbetar inom, eller bevakar branschen på ett eller annat sätt. Men ett litet frågetecken skickar jag ändå iväg till varför man vill utesluta läsare som faktiskt har spel som livsstil?

Sedan presenterar Subdogs sin recensionspolicy:

En bra, professionell recension ska vara så fri från personligt tyckande som det är möjligt. Den ska på ett underhållande sätt förklara resultatet av en objektiv analys. Den ska besvara frågan vem, om någon, som bör köpa spelet och ingenting annat.

Här rycker jag till ärligt talat. Hur kan en recension vara objektiv? Det finns många som låtsas skriva objektiva recension inom musik, film, litteratur och spel - jag tror faktiskt inte att någon går på det där. Recensioner är ju de facto personliga åsikter. Nyfiken är jag i alla fall på hur en objektiv recension ser ut och klickar mig därför runt i Subdogs recensionslista.

Jag tror att jag hamnat fel. Jag hittar inga objektiva recensioner, och jag letar. Tro mig, jag letar. Jag ser idel subjektiva recensioner. Detta påvisar i och för sig min teori om att recensioner knappast kan vara objektiva, men varför väljer då Subdogs att kalla sig objektiva?

Är påståendet att "Ghost recon advanced warfighter var det bästa taktiska skjutspel som dittills hade setts på konsol" objektivt? Eller är det en åsikt?

Är påståendet att "tidigare versioner av Trackmania har inte varit något vidare" objektivt? Eller är det en åsikt?

Är påståendet att The Sims 2 Året Runts "årstider och väder är ingen dum idé" objektivt? Eller är det en åsikt?

Jag kan fortsätta hur länge som helst, och plocka fler exempel inte bara från Subdogs-recensionslista utan även från de tre utvalda recensionerna ovan. Subdogs är ingen objektiv spelsajt, det är en subjektiv spelsajt som alla andra, kvaliteten är god och läsbarheten ligger på en bra nivå. Varför krångla till det?

Frågan jag vill ställa till Subdogs är varför sajten skäms för att vara en subjektiv livsstilssajt? Kallar man sig objektiv och avfärdar spel som livsstil för att man vill verka bättre än alla andra? Jag förstår inte.