Den hemliga trailern

Utan tvekan är Ragnar Tørnquist spelbranschens motsvarighet till Joss Whedon. Tørnquist har alltid varit bra på att förmedla kvinnor i spel, jag skulle inte gå långt om jag påstod att han vore bäst på att framställa kvinnor i jämförelse med kollegorna i branschen. Detta kombinerat med ett oerhört skickligt sinne för berättandets konst har alltid gjort att jag tytt mig till Tørnquists spel.

Och just av den här anledningen är det kommande onlinespelet The Secret World oerhört intressant. Inte bara har Ragnar Tørnquist fått fria händer i ett massivt rollspel, den nyligen släppta trailern skvallrar dessutom om en blinkning åt Zoë Castrillo, från Dreamfall: The Longest Journey. Det är en krok som jag gärna fastnar i.

Rent speltekniskt är The Secret World dessutom högintressant. Spelet sägs skippa levlande och svåra egenskapsval. Din karaktär är redan från början sådan som du önskar dig. På så sätt läggs inte fokus på karaktären, utan mer på spelvärlden. Och för att vidare poängtera detta kommer du dessutom att få välja var i världen du vill starta ditt äventyr. Sugen på asiatisk mytologi? Starta i Korea. Sugen på lite keltisk mysticism? Starta i Irland. I och med att karaktärens level aldrig är en fråga så är den inget hinder heller.

Det här låter oerhört lovande ifall det fungerar som planerat. En onlinevärld där platser, karaktärer och mytologi ligger i fokus istället för grinding. Det låter nästan osannolikt bra.