Dags att leta efter ett hem

Det är banne mig lite skrämmande att... nästan tvingas ta det här steget.

Jag har länge varit missnöjd med min nuvarande bostad - en etta på 20 kvadrat mitt i ingenstans till ockerhyra och med tillhörande skumraskaffärer är inte lockande. Jag har samtidigt varit tveksam inför hela grejen med att köpa en bostad. Marknaden i Stockholm beter ju sig som en lallande idiot. Kommer jag att kasta mina pengar i sjön? Eller är det en bra investering?

Efter två års sökande efter en hyresrätt har jag nu gett upp. Framtiden inom hyrbranschen ser inte heller så lovande ut med tanke på den borgliga majoriteten. Det var dags att försöka skaffa en bostadsrätt. Jag lade min förhoppning till banken, att någon tjänsteman skulle neka mig ett lån och trygga mina nerver.

Idag damp dock kuvertet ned. Min ansökan om ett lånelöfte har blivit premilinärt godkänt. Jag har med andra ord inga ursäkter längre, det är bara att bita i det sura äpplet och ge sig ut på jakt. Det blir visning redan på söndag.

*gulp*