Dags att lämna YouTube?

youtube.jpgJag har varit medlem hos Youtube sedan oktober 2005. Jag har 64 prenumeranter, 5085 kanalbesökare och över två miljoner visningar för mina uppladdade klipp totalt. Samtidigt har jag personligen tittat på 1604 filmer. Det påstår i alla fall min profil.

Det sagt. Jag fick ett mail igår där en besökare beklagade att mitt Top Gear i Alabama-klipp inte längre fungerade. Jag undersökte saken och märkte då att Youtube hade plockat undan det klipp jag länkat till. Jag blev självfallet irriterad och såg snabbt till att hitta en ersättare i Metacafé.

I och med att ett av mina klipp hade försvunnit blev jag orolig för att sedan ta mig tid att undersöka alla Youtube-filmer jag hade lagt in i bloggen. Fyra stycken hade slutat fungera. En enkel sökning på Google ledde fram till att jag kunde hitta ersättartjänster även där.

Det här har fått mig att ta ett beslut. Jag ska från och med nu använda mig av Youtube så lite som möjligt. Skulle det visa sig att jag är intresserad av ett klipp så kommer jag främst att söka mig till andra källor och endast använda mig av Youtube ifall inga andra alternativ finnes.

Att slänga upp en film för att i nästa dag upptäcka att den inte längre är tillgänglig är ingen bra strategi. Därför går Youtube bort.