CSN stöder kortbetalningar

För två år sen passade jag på att skriva ett inlägg om CSN, utlandsbosatta lånetagare och skulder. Det inlägget har råkat bli något av en samlingspunkt för diskussioner om betalningsförmåga, betalningsmetoder, smitningar och myndigheter. Jag har följt diskussionen med intresse.

Nu ser jag i kommentarerna att CSN numera stöder kortbetalning, en metod som främst passar skuldtyngda personer i utlandet. CSN-anställd skriver:

"Grattis alla utlandsbosatta låntagare! Nu går det att betala till CSN med kreditkort. Förutsättningen är dock att man antingen har Visa eller Mastercard, är registrerad som utlandsbosatt och att man har belopp att betala till CSN (och att de inte är belagda med betalningskrav eller har skickats till Intrum Justitia International för inkassoåtgärder). Om man uppfyller de här kraven kan man logga in på 'Mina Sidor' med sitt svenska personnummer och den personliga 4-siffriga koden som anges på årsbeskedet som skickades i januari. Då kan man klicka på 'Vad ska jag betala' och följa instruktionerna. Det såg ut att vara busenkelt att göra betalningen när vi fick se bilder från en testomgång."

Detta tordes vara en efterlängtad nyhet. CSN.se har även ett pressmeddelande för den som vill.