Craig Ferguson

ferguson.jpgFör min del var Craig Ferguson till en början bara den där snubben från The Drew Carey Show. Senare kom jag att se ett par klipp med honom när han gjorde stand-up och började alltmer tycka om subben.

Det är dock inte förrän jag fått upptäcka Craig Ferguson som värd för The Late Late Show som jag verkligen börjat uppskatta hans känsla för komedi och insett att Ferguson kan få mig att skratta genuint. Detta hade aldrig hänt om jag inte snubblat in på tvbloggen.com, sajten där man driver en kampanj för att få hem Ferguson till våra svenska tv-kanaler.

Min ödmjuka åsikt är att Craig Ferguson är den bättre av de amerikanska late show-värdarna. David Letterman håller på att bli gammal, Jay Leno är en fegis, Conan O'Brien är galet tråkig och Jimmy Kemmel saknar personlighet. Därför vore det verkligen synd om ingen av våra svenska tv-kanaler inte skulle nappa på Ferguson.

Andra amerikanska komiker som rekommenderas är för övrigt Jon Stewart, Bill Maher och Steven Colbert. Här snackar vi om samhällskritik som annars saknas i den amerikanska debatten. Det är både uppfriskande, hoppingivande och roligt.