Bush älskar Europa

Bush älskar Europa, vi älskar Bush tillbaka. Bush älskar EU, vi älskar USA tillbaka.

Inte första gången det händer, men när skall vi inse att USA endast tycker om Europa när det kniper? Vi glömmer nog att Förenta Staterna är en stormakt, den ende i sitt slag nu för tiden. Just nu har Bush slitit ut USAs ekonomi med ett historiskt, ja hysteriskt underskott. Kriget mot terrorismen kostar material, pengar, dålig PR och framför allt människoliv. USA klarar inte av det krig som de själva tog på sig, trots omvärldens varningar. Det är därför Bush just nu älskar Europa.

Men hur blir det sedan? När USA återigen fått ordning på finanserna? Jo, vi kommer att få tillbaka det gamla goda Amerika. Vi kommer återigen att bevittna den enorma arrogans landets ledare besitter, vi kommer återigen att bli "besvikna" på USA och nostalgiskt minnas en tid när Bush var vår vän...

Jag tror inte att EUs politiker är så sinnessvaga att de tror på Bushs glänsande ord. Och jag förstår varför EU tar USAs framsträckta hand och kramar om den med ett ansträngt leende. USA är ju en stormakt, nu i behov av hjälp. Det europeiska företagandet kommer att få en uppsving, den europeiska diplomaten kommer att återigen få lite mer tyngd på den utländska arenan.

...Tills USA får ordning på landet igen det vill säga. Då kommer, som det alltid har gjort, USA att återigen leka världspolis utan minsta tanke på konsekvenserna. Konsekvenser som vi i EU kommer att få städa upp, som vi alltid gjort, i egenskap av knähundar.

Älskar Bush Europa? Bara när det kniper. Vi gör bäst att komma ihåg detta så att vi slipper bli "besvikna" nästa gång.