Bojkotta Almedalen vart fjärde år

En liten rekommendation till Sveriges journalistkår. Vad sägs om att bojkotta Almedalsveckan vart fjärde år, eller rättare sagt vid varje valår?

Man hör ju så mycket skitsnack, valfläsk, smutskastning och dåliga skämt att det gör ont i själen. Och vad gör ni? Ni rapporterar allting rakt av, som den propagandamaskin ni försöker låta bli att vara.

När rapporterna dessutom till 20% består av lånade åsikter från förbannade lobbyister med egenintressen så handlar det inte längre om politik. Almedalsveckan är ett jippo, åtminstone vart fjärde år. Personligen är jag verkligen inte intresserad av att se er göra politiken till ett spektakel.

Ett tips är att ni, journalistkåren, ser till att skjuta upp er rapportering till åtminstone en vecka efter Almedalsveckans slut. Det borde ge er tid att granska, ifrågasätta och sakligt återge vad ni var med om att se och höra.

För som läget ser ut just nu sväljer ni alla agnar ni kan komma åt för att fastna i politikernas krokar. Istället bordet det vara ni som sitter där med spöet i handen...