Bloggens politiska inställning, och min

Den första omröstningen i "Se till vänster, där går en arab" handlade om hur ni läsare upplever bloggens politiska ställning. Ni röstade som sådant:

Av totalt 29 röster mellan perioden 8 januari - 18 januari valde 24% av läsarna att se bloggen som högerinriktad, 34% som politiskt oberoende och 41% som vänsterinriktad.

Resultaten gläder mig. Jag har i mitt politiska ställningstagande svårt för att identifiera mig med någon politisk gruppering som är aktiv idag. Jag ser mig själv gärna som vänster, men när till exempel indiska kommunistpartiet samordnar en demonstration mot Saddams hängning (Som inte har så mycket med motståndet mot dödsstraffet att göra, utan mer med att han avrättades) eller när Sydamerikas vänster plötsligt är på kramturné med Mahmoud Ahmadinejad då blir man desillusionerad.

Vänstern är lika korrumperad som högern. Alla lever efter devisen "är du inte med oss så är du emot oss", det är någonting jag aldrig kommer att acceptera.

En trög vänster som går på Saddams nya image som han skapade efter Kuwait-fiaskot för att plötsligt börjar tycka om honom för att han är "emot" USA är inte en vänster jag skulle vilja ta i hand. Har ni redan glömt vad Saddam gjorde mot er? Har ni redan glömt varför Saddam var västvärldens älskling under 70- och 80-talet?

En trög vänster som skakar han med religiösa fanatikern Ahmadinejad för att även han är emot USA får mig nästan att gråta. Min fiendes fiende är min vän betyder bara en sak, och det är hyckleri.

Min avsky mot högern behöver jag knappast beskriva igen. Ingen värld där pengar är viktigare än människor är en värld jag vill leva i. Inget liv där egoism och individualism slår högre än socialism, gemenskap och solidaritet är värt att leva.

Så här står jag och räknar mig själv som oberoende - det finns ingen politiskt gruppering värd min tid, mina ansträngningar eller min respekt. Vänster och höger är inte längre olika sidor av samma mynt, alla har flyttat sig till myntets högkant och penslat det med arsenik.

Inlägget pingar till Intressant.