Bloggavhopp

bloggkrav.jpgNya trenden inom bloggosfären verkar vara avhopp. Folk slutar blogga hit och dit och anledningarna till detta är både det ena och det andra. Personligen har jag en teori om varför folk egentligen lägger av med bloggandet - de tar det alldeles för seriöst.

Det finns de som tar bloggandet seriöst genom specialisering och nischning. Folk har gått på det där med att man måste nischa sig för att få läsare. Ända sedan den här bloggen startades har jag ansträngt mig för att inte ringa in mig själv i ett hörn. Jag kan inte ens ana hur tråkigt det måste vara att endast hålla sig till ett ämne, dag ut och dag in. Beundrar folk som orkar sätta upp gränser och som sedan håller sig inom dem, men jag förstår dem inte. Vad händer när man tröttnar på sitt valda ämne? Jo, man lägger av. Man ger upp. Och man förbannar den dag man började blogga.

Det finns de som tar bloggandet seriöst genom att ställa krav på att varje inlägg ska vara betydelsefullt, korrekt, imponerande och helst även väldigt, väldigt långt. Man begår samma misstag som jag nämnde i föregående stycke, man nischar sig språkligt för att till slut bli uttråkad och trött - och så slutar man blogga.

En tredje grej är att folk verkar ha gått på myten att de faktiskt behöver läsare. Jag vet inte hur det är med er där ute, men jag började inte blogga för att bli läst. Jag började blogga för mitt eget nöjes skull och jag skriver oftast inlägg till mig själv. Att det nu faktiskt blir en handfull läsare som läser det man skrivit är självklart oerhört kul och trevligt, men det är egentligen inte syftet med bloggen.

Så, till er bloggare som lagt skorna på hyllan vill jag säga ajöss och tack för fisken! Och till de andra bloggarna vill jag säga, ta inte det här på för stort allvar. Bloggandet är en kul grej och ska man börja sätta krav på sig själv och bloggen blir det bara jobbigt till slut.

Se till vänster, där går en arab skriver om allt och alla. Det är jag riktigt nöjd med.