Blir det fel, skyll på mig

Nu i dagarna levererades det första spelet jag varit inblandad i från början till slut. Jag pratar om Guinness World Records till mobilen. Mina uppgifter har varierat rejält under utvecklingen. Först och främst har jag arbetat som testare då det är vad min anställning handlar om. Sedan har man också fått fungera som korrläsare och framför allt sett till att korta ner de frågor som varit för långa för mobiltelefonernas skärmar.

Det känns bra att ha slutfört projektet. I och för sig är det inte helt sant. Nya operatörer och nya telefonmodeller kommer att få oss att återvända till spelet alltsom oftast. Och ju mer lyckat Guinness World Records blir försäljningsmässigt så får man vara beredd på att porta spelet till ännu fler telefoner och operatörer med specifika krav. Projektet tar med andra ord inte slut förrän spelet slutar att sälja - på grund av det ena eller det andra.

Om ni ser eller råkar ut för några buggar är det mig ni ska skylla på. Mobilspel har ganska mycket gemensamt med konsolspelen, man kan inte patcha bara så där, därför måste man arbeta ganska mycket på att lokalisera och fixa så många buggar som möjligt. Det optimala är självklart ett spel helt fritt från buggar, samtidigt undrar man om sådana över huvud taget finns? Vår programmerare har i alla fall gjort ett rejält jobb, nästan en bragd. Det skulle förvåna mig om den vanliga spelaren någonsin hittade en bugg.

Gamespot har en ganska trevlig föritt på spelet. På grund av E3-stressen har de dock lyckats få fel titel på spelet och förtitten är egentligen inte så aktuell längre då mycket har gjorts sedan den version som provspelades.

Mest stolt är man nog över det faktum att vi har med det nya världsrekordet på 100 meter sprint. Spelet färdigställdes samma kväll som rekordet ägde rum. En anekdot bara det.