Bioshocks PC-plågor

bioshock02.jpgEller hur man förstör ett rykte.

Någonstans har ni kanske varit medvetna om vilket fiasko PC-släppet av Bioshock varit. Boven i dramat heter som allt oftast DRM. Det hela började med att folk upptäckte att de inte kunde installera sitt köpta spel mer än två gånger, en storm av protester haglade, en kraschad hårddisk eller en ominstallation av operativsystemet och så satt man där på sista livslinan. Utgivarna 2K Games tog kritiken till sig och uppgraderade DRM-skyddet till fem stycken ominstalleringar. Folk var fortfarande missnöjda men valde den här gången att nöja sig.

2K Games å andra sidan var inte nöjda. De känner fortfarande ett behov av att kapa sina kunders rättigheter, boingboing berättar:

Användaren Nemesisdesignz hade köpt Bioshock till sin bärbara. Som inloggad admin installerade han spelet för att sedan växla användare. Vid uppstarten av spelet med den nya användaren upptäckte Nemesisdesignz till sin fasa att spelet efterfrågade en licensnyckel för att starta. En installation, två aktiveringar. Väldigt irriterad skriver han till Bioshocks support. Svaret han får är nog ett av de mest arroganta jag varit med om - ett svar som givetvis raderas av 2K Games då det bara är för mycket:

The other way to view this, is one USER has purchased the game. Not the whole family. So why should your brother play for free?

Det ironiska i hela den här härvan tordes vara att man säkert slipper alla dessa problem om man laddar ner en olaglig version av spelet i fråga. På vilket sätt är det bättre 2K?