Beep boop, beep boop

Så låter min dator varje gång jag slår på den. Fast mer i ett Piff & Puff-aktigt tonläge, en sirén som aldrig tar slut.

Jag bläddrar i instruktionsboken och ser att koden innebär följande:

A two-tone siren, generally caused by overheating or out of specification voltages.

Överhettning kan det inte vara, datorn har varit avstängd hela dagen. Men vad i helsike innebär "out of specification voltages"? Ingenting har ändrat sig från fredag till lördagmorgon då jag uppstäcker det här irriterande felet. Ingen ny hårdvara är inlagd i datorn, jag har inte skruvat eller ändrat nån inställning, datorn har bara bestämt sig för att pipa.

Nä förresten... jag kopplade in en ny USB-sladd. Det kan väl inte vara det som är problemet?

Jag hatar datorproblem, dags att finna tröst i Ragnar Tørnquists catch of the day:

beijing.jpg