Be Kind Rewind

Be Kind Rewind

Förra veckan fick jag tack vare Daniel gå på en förhandsvisning av Be Kind Rewind. Jag tyckte om det jag såg, i efterhand har jag lärt mig att jag möjligtvis var i minoritet. Blev därför tvungen att skriva om saken hos Bloggywood i en recension där kritikerkåren får sig en känga:

"Förvisso ska kulturkritiker, om jag förstått saken rätt, upprätthålla en atmosfär av elitism. Det gäller att klä sig i svart, dricka rödtjut, röka cigarriller och ha en rottwieller med namnet Ångest vid fötterna. Men ärligt talat, behöver man vara bitter för det?"

Jag säger de här elaka sakerna eftersom jag fått för mig att folk sågat filmen just för att den varit en feelgood-film utan någon vidare komplicerad handling. Och i deras bitterhet har kritikerna inte kunnat smälta detta. Kommenterare i min recension håller dock inte med mig, gör du det?