Battlestar Galactica

bggroup.jpgDet tog sin lilla tid men till slut gav jag mig för att börja kolla in hypade Battlestar Galactica. Efter en rekommendation började jag med miniserien och kände mig då smått besviken. Det hela tog ju slut så fort det började ta fart.

Som tur är var säsong 1 redo att ta vid rodret och sedan dess har jag i princip varit fast. Det är inte svårt att se vad det är som gör Battlestar Galactica så bra. Det handlar om mognad och mod. Mognad i att serien riktar sig till oss som kommit över Kenny Starfighter-stadiet och mod i att handlingen vågar måla en becksvart vision för att sedan hålla fast vid den.

I mångt och mycket är Battlestar Galactica deprimerande. Allting går åt helsike, människorasen är på väg att utrotas, överlevande försöker klara sig så gott de kan medan deras egna problem dränker dem, resurser som vatten och bränsle håller på att ta slut, diverse fraktioner gör sitt bästa för att förstöra för maktinnehavarna och runt hörnet väntar svek av det värsta slaget. Det är svårt att låta bli att dras med i Battlestar Galacticas öde.

Just nu sitter jag och väntar spänt på att få hem den andra säsongen av serien. Ni som sett den vet precis hur spänd min väntan är.

Glada nyheter finns i att säsong 3 nu visas hos Sci-Fi Channel och att en fjärde säsong fått klartecken. Detta innebär nämligen att jag kommer att kunna se mycket mer av Battlestar Galactica, som läget är just nu vill jag inte riktigt sluta.

Serien har en officiell hemsida och en blogg om du önskar veta mer.