Battlestar Galactica, säsong 3

bsg3.jpgMitt öga skådade finalavsnittet av tredje Battlestar Galactica-säsongen igår kväll och det har ännu inte återhämtat sig. Jag som tyckte att första säsongen var grym och den andra säsongen ännu bättre sitter och flämtar nu efter trean. Det här är säsongen när alla skruvar dras åt så hårt att det gör ont.

Man måste ge manusförfattarna den cred de förtjänar. Jag trodde att slutet på den andra säsongen skulle bli tonsättande för resten av serien, att man helt enkelt fått slut på inspiration från rymden och ville prova på något nytt. Icke sa Nicke, rymden i tredje säsongen är kallare och mer intensiv än någonsin. Antalet rysningar jag fått går snart inte att räkna.

Och vilket avslut sedan! Jag menar, wow, hur i helsike kan man vara så ond att man låter oss tittare vänta efter en så fantastisk cliffhanger? Hela upplägget skriker ju "du vill veta vad som hände sen" - men tyvärr måste vi alla vänta i många månader innan dess.

Det är väl bara att gratulera Jane Espenson & Co för en väl genomförd säsong. Ni har satt oss på halster och vi väntar alla på fyran. Keep up the good work, som man säger, och vi kommer nog aldrig att sluta titta.