Back in action

x2000.jpgNär det här inlägget publiceras är jag tillbaka i vardagens vanliga lunk. Jag kommer att stiga in på kontoret runt 9-tiden för att finna det rätt tomt, sedan kommer troligen dagen spenderas på att hinna ifatt mailskörden och allt annat som kunnat uppstå under semestern.

När jag skriver det här är klockan 01:15, ge och ta några minuter. Jag borde ha varit hemma för ett antal timmar sedan, nämligen strax efter 22:00. Istället satt jag vid tjugotvå-tiden någonstans halvvägs mellan Hässleholm och Stockholm. Mitt X2000 var nämligen försenat i två och en halv timme. Tack för det SJ.

De första två timmarna, fick jag veta, gick åt att byta ut en trasig vagn. Här undrar man lite över hur ineffektivt SJ är och blir fundersam på hur underhållet funkar. Förseningen på den extra halvtimmen kan man dock inte beskylla SJ för, istället råkade vi ut för något så obskyrt som en tysk turist som saknade biljett och pengar men som ändå ville åka tåg, han valde tydligen att beskylla tågpersonalen för att ha stulit pengar och bagage från honom och vägrade därför att stiga av tåget. Det tog en kvart innan personalen bestämde sig för att tillkalla polis och ytterligare en kvart för dessa att komma fram till perrongen och avlägsna mannen.

Det enda positiva man kan säga om resan igår är väl att den var händelserik och att SJ:s resegaranti kommer att ge mig mina pengar tillbaka.

Jag hade gärna önskat att jag kunnat deklarera "aldrig mer SJ" - men vi vet ju alla hur det ligger till. Det enda man lär sig till nästa gång är att få med sig mer än en bok.