Att handla skor

dragon.jpgMin filosofi gällande skor är ganska enkel. Jag köper ett par och har dem på mig tills de går i bitar. På mina fötter sitter förnuvarande ett par slitna Adidas Dragon som jag köpte för drygt ett år sedan på en rea hos Adidas Concept Store för cirka 400 spänn.

Igår var jag tillbaka i butiken för att hitta något liknande, och självfallet hade jag ingen sådan tur. Grejen är att jag gillar mina skor och skulle vilja ha något liknande, märket spelar noll roll, vad jag är ute efter är ett liknande utseende till ett hyfsat pris...

Jag hör att ni skrattar åt mig...

Och det förtjänar jag. Efter att ha gett upp konceptbutiken begav jag mig på en skojakt som slutade i fiasko. Skorna jag hittade var antingen dyra eller fula, oftast var det en kombination. Jag menar... vad har hänt med skomodet? Utbudet är ju motbjudande. Vita sneakers går bort, de blir ju bara smutsiga. Skämtskor i tyg går bort, de går bara sönder. Vad har hänt med hederliga skor man kan gå runt med i något år? Det verkar som att de alla flytt till Ecco och stämplat sig själva med en prislapp på runt tusenlappen.

Och alla färger förresten... alla förskräckliga pastellfärger. Jag ryser bara på tanken att matcha kläder till de skor som säljs i butikerna. Vad är det för fel på svarta, gråa eller bruna skor som funkar med i princip allt? Är det för enkelt, är det därför alla skor ser ut som vandrande karameller nu för tiden?

Idag blir det nog en runda till i jakt på värdiga skor. Jag räds mina framtida upptäcker men hoppas på ett napp. Håll tummarna för mig.