Årets anställningar

Första advent har kommit och gått och den tiden på året är det väldigt många bloggar, sajter och annan media som gärna kör med topplistor och krönikor för att inventera det år som snart är slut. Jag brukar vara väldigt förtjust i sådant. Själv har jag svårt att få ordning på händelserna i kronologisk ordning, det händer ju så ofantligt mycket på ett år, därför är det skönt att någon annan har koll och kan påminna en.

Mitt 2007 kommer jag förmodligen att komma ihåg mest på grund av alla mina anställningar. När klockan klingar midnatt den 31:a december kommer jag att ha haft det tveksamma nöjet att inneha tre olika anställningar under samma år. Det är definitivt ett personligt rekord.

Mellan januari och mars arbetade jag hos Plus Four Six, mellan april och december kommer jag att ha arbetat hos Oberon Media Stockholm och eftersom vårt kontor läggs ner och utvecklingen flyttas till östeuropa kommer jag i mitten av den här månaden att påbörja en anställning till - denna gång hos HiQ. Sistnämnda jobb är faktiskt mitt första i ett större bolag - tidigare har jag arbetat som max med 35 andra kollegor - nu blir det väl ett par hundra eller så. Förhoppningen är en stabil anställning och personlig utveckling.

Det ska sägas att jag inte är den som hoppar runt till olika jobb, men när man jobbar inom mobilspelsbranschen är läget ofta väldigt instabilt. Företag expanderar, bantar och läggs ner huller om buller. Det snackas väldigt mycket om potential, men till en påtaglig boom har vi ännu inte kommit. På så sätt ska det bli skönt att komma ifrån denna instabila bransch.