ArabBella blir det inte

Jäkla tjat om Blondinbella och de andra modebloggarna. Tjejerna tjänar pengar på sin bloggning och de är helt öppna med det. What's the big deal? Förvisso är det fult att de inte nämner att de skriver sponsrade inlägg, men nu känner troligen deras läsare till detta. Konsumentverket utreder dessutom från och med nu lagligheten i det hela (även om jag tvivlar på att det blir något av saken).

Till huvudfrågan dock. Är folk helt ursinniga för att det är omyndiga tjejer som lyckas tjäna pengar medan de själva misslyckas? Jag tror faktiskt att det är där skon klämmer.

Själv har jag som ni ser inga reklambanners på bloggen och jag skriver inga sponsrade inlägg. Syftet med den här bloggen är inte att tjäna pengar. Dessutom är kategorin "spelbloggar skrivna av araber som låtsas att de inte är nischade" inte vidare populär hos annonsörerna.

Det är inte riktigt sant nu när jag tänker på det. Jag har faktiskt blivit kontaktad angående en annonsbanner. Säljaren gjorde misstaget att fråga mig hur mycket jag ville ha för att sätta ut den. Jag kollade min besöksstatistik, låg på drygt 10000 unika besökare i månaden och slängde fram att jag ville ha 3000 kronor per månad - eller dryga 30 öre per besökare.

Jag kunde nästan ana hånskrattet i svarsmailet där säljaren tyckte att jag var för dyr. Jag har sedan dess inte blivit kontaktad av någon. Lite surt, det hade ju suttit fint med en bostadsrätt.