Är jag petig nu?

Liksom alla ny-Stockholmare har jag en bostadsform utom denna jord. Därför söker jag och många andra gärna en fast bostad. Idag fick jag ett brev hem med inbjudan att titta på en tvåa. Problemet är bara att lägenheten verkar vara taget från Tim Burtons värsta mardröm.

Hör bara här: "Vi vill göra dig uppmärksam på att du flyttar till en äldre lägenhet som inte i alla avseenden uppfyller dagens krav. I våra 1940- och 50-talsområden har vi mycket problem med vattenskador som beror på läckande ledningar och golvbrunnar, dåliga tätskikt i badrum med mera.

Vi har en upprustningsplan för den fastighet du flyttar till. Det innebär att det kan bli aktuellt med upprustning eller ombyggnad av fastigheten inom de närmaste fem till sex åren med hyreshöjningar som resultat. Under byggnadstiden kan hyresgästerna behöva evakueras till en bostadspaviljong eller till evakueringslägenheter.

...

Vi vill slutligen uppmana dig som flyttar in i en äldre lägenhet till viss försiktighet. Försök duscha med måtta och se till att vädra ordentligt om det finns fönster i badrummet."

Jag vill spontant tacka nej till visningen. Jag bor i en liten sketen etta som jag gärna lämnar så snart som möjligt. Men den där tvåan som nu ska visas låter bara för mycket... Jag vill ha en bostad, inte en plats där jag får möjlighet att existera.

Det blir att hålla huvudet kallt och vänta på en bättre lägenhet. Det måste komma någon gång.