Ambassaden brinner

Det har gått för långt. Och tyvärr har väst återigen visat att de är bäst på att främja islamisk radikalism. Bättre än alla hat-imamer världen skådat. Jag kan nämligen inte låta bli att tro att någonstans ville Jyllandsposten se det här hända. Kanske för att peka finger och säga: "Se! Muslimer är barbarer. Det enda de förstår är våld."

Och man kan onekligen se det så. Att sätta den danska, svenska och norska ambassaden i brand är totalt fel väg att gå. Att protestera är en sak, att bojkotta varor likaså, men att förstöra egendom och begå mordbrand lär inte skaffa några sympatier.

Det påminner mig om när Israels ambassadör Zvi Mazel förstörde konstverket Snövit och Sanningens Vansinne. Han hade säkert lyckats få sympatierna med sig om han agerat i lugn och ro och protesterat som vilken människa som helst. Men när han förstörde så lyckades han vända opinionen mot sig.

Detsamma lär hända nu. De som tidigare förstod de högljudda protesterna mot Muhammed-karikatyrerna och som kanske även höll med lär ta avstånd nu. Kvar blir de radikala grupperna som inte vill se något annat än våld och förstörelse.

Det är kanske den värld vi lever i idag. Dialog, förståelse och fredfulla protester fungerar inte. Skicka hellre en missil om du vill främja friheten. Sätt ambassaden i brand om du är uppretad på ett land. Smäll någon på käften om denna tränger sig före i kön.

Du får ju fram ditt meddelande. Det kan du vara säker på.

Bland andra har Jinge, Magnus, Mr Brown och Vargen kommenterat händelsen.