Alla snackar om iPhone

apple iphoneFinns det någon blogg som inte skrivit om Apples insteg i mobilbranschen? Mängden publicitet måste vara enorm. Själv är jag dock inte lika imponerad av iPhone.

Den tillverkas nämligen av Apple.

Det finns ett enda företag i världen som är bättre på att se om eget hus än Microsoft, det företaget heter Apple. iPhone kommer att vara världens mest handikappade mobiltelefon - antagligen värre än alla de javatelefoner som översvämmar marknaden och som man knappast kan skriva något till även om man vill. Vi kommer att se massor av proprietära lösningar som ingen förstår sig på till hundra procent, vi kommer att se bortkastad potential och massor av irritation i en härva av DRM-skydd. Vi kommer att se ett facistiskt kontrollbehov och hata tanken med att leva med det.

En annan anledningen till mitt ljumma mottagande tas upp av TDH.

Dessutom är det ju så att Apple knappast är kända för att få till det vid första försöket, det brukar krävas tre till fyra iterationer innan en produkt börjar sätta sig.

Det sagt...

Telefonen är både snygg och sexig.

Den kommer att sälja i absurda mängder.

Och iPhone är nog det enda som kan hota iPods dominans.

Men visst fan är den för dyr för sitt eget bästa? Målgruppen klagar till exempel på att Playstation 3 kostar för mycket, kommer de att lägga exakt lika mycket pengar på en mobiltelefon?