Age of Conan: Tillsammans

Age of Conan

Problemet med att spela i ett seriöst gille är att jag själv är långt ifrån en seriös spelare. Jag tror att de kallar oss casual hardcore, och visst förstår jag dem. Vi är de som gärna spelar komplicerade spel, fast vi gör det med en klackspark. I ett onlinerollspel brukar spelsättet rimma illa. När man går med i ett gille ska man ju vara beredd på att samarbeta, kriga och försvara. Jag brukar aldrig orka med gillesevanemang där man måste boka in en tid i förväg. Jag spelar mina spel, jag jobbar dem inte.

Positivt med ett aktivt och seriöst gille är dock att man uträttar saker och ting. I Age of Conan är det möjligt att bygga upp en hel gillesstad, försvara den mot fiender för att sedan bränna sönder dessas som tack för senast. Vi tog igår vårt första steg när vi lät föra upp vårt kärntorn - när bygget är klart kommer vi att ha en fästning värd namnet - någonting att utgå ifrån när vi skapar vår stad.

Och visst är det lite absurt att se tjugo spelare /emote:a för glatta livet och tjoa i teamspeak medan kärntornet uppförs framför våra ögon. Samtidigt är just det här glädjen med onlinespel - att man finner gemensam glädje i det lilla.

Nu blir det tufft dock. Att man påbörjar sin stad är en signal utåt att man är en potentiell måltavla. Det gäller att hålla koll på fienderna och alliera sig med rätt gillen. Byggnaderna är dyra att uppföra och man vill absolut inte se dem förstörda. I ett casualgille har jag en känsla av att man kanske ryckt på axlarna och börjat om, men i mitt gille misstänker jag att vår ledare skulle få magsår. Ibland är det hårt i spelbranschen. Men så är det, with great power comes great responsibility.

/emote bycrom