Age of Conan: Laget för jaget

Banon is angry

När mobben får för sig någonting är det svårt att ändra på detta. Mobben vet att Age of Conan är buggigt, saknar innehåll, har inget att erbjuda de som maximerar sina karaktärer och är allmänt världens tråkigaste spel.

Vad mobben inte vet är att det har dykt upp ett tiotal patchar sedan releasen som adresserat många problem och gjort Age of Conan till en rätt njutbar upplevelse. Krascherna har i princip försvunnit, när jag tidigare kunde minneskrascha ett par gånger (!) per spelomgång kan jag numera spela smärtfritt. Min questlista är konstant full, ja, även i mellanspelet vid level 55-65. Min guild anordnar raids två gånger i veckan, och är alltid tillgängliga för gruppuppdrag då det finns hur många som helst att utföra. Viktigt att poängtera här är dessutom att ingen guild i spelet ännu klarat slutbossen Toth-Amon.

Jag kan förvisso förstå folk som klagar. Det är lätt att känna sig utanför i Age of Conan. De riktigt roliga questen kräver alltid en grupp. Utan en bra guild kan man stå i chatten och ropa i ett par timmar, och det är inte kul för någon. Nyckeln är då att hitta ett bra gäng att spela med. En guild där folk som redan nått level 80 inte har någonting emot att hjälpa en level 40-kollega att komma vidare.

Själv har jag hamnat ihop med ett riktigt härligt gäng. Band of Brothers. Här är grundtanken att man ska ha kul. Att laget ska spela för jaget. Dagens låglevlade spelare är morgondagens raidkompisar. Man hjälps åt och har grymt kul på vägen mot toppen. Så här kul har jag inte ens haft det med World of Warcraft, och det spelet är ändå "bättre".

I slutändan finns det en absolut sanning i alla onlinespel. Inget spel är bättre än de man spelar med. Och här har jag hittat en fantastisk samling människor som gör den jobbigaste grinden till en rolig upplevelse.