Aardvark, bättre än wikipedia

Jag önskar att jag kom ihåg hur jag kom i kontakt med Aardvark första gången, för personen som introducerade mig för den här underbara tjänsten förtjänar ett stort tack.

För att vara ett kunskapssamhälle är vi rätt dåliga på att dela med oss av våra kunskaper. Man har all den här onödiga informationen lagrad i hjärnan och vet inte vad man ska göra med den. Visst är exempelvis wikipedia en väg att gå, men det är alldeles för krångligt och svårt att starta en artikel, jag vet att många inte håller med mig, personligen vill jag dock ibland bara kunna hjälpa till med mina kunskaper utan att jaga källhänvisningar, utan att skriva två A4-sidor, utan att bry mig om moderatorer och annat ok.

Jo, wikipedia är ett av de bästa sakerna som hänt internet, för informationssökare det vill säga, jag vill inte riktigt skriva på att det är lika bra för informationsspridare. Och det är här som Aardvark kommer in.

Ska kanske förklara vad Aardvark är först, idéen är lika enkel som genial. Här har vi en tjänst som sammanför frågor med svar. Du ställer en fråga, Aardvark letar upp den person som potentiellt kan svara och kommunikation uppstår. Det är vackert.

Som medlem i Aardvark får jag först välja några generella områden som jag anser mig kunna och det dröjer inte länge förrän den första frågan kommer flygande, via MSN eller mail. Jag svarar, Aardvark lär sig lite mer om mig och mina kunskaper och kan på så sätt träffa mer korrekt med nästa fråga. Efter att ha svarat på tjugotalet frågor känner jag att samarbetet med Aardvark har börjat fungera väldigt bra. Och visst är det väldigt roligt att hjälpa någon med ett problem som denne gått och grubblat på, det är instant gratification, speciellt när den frågande parten är online samtidigt och skickar ett tack.

För ett par dagar sen fick jag chansen att bli en "aardvocate", det känns rätt roligt, förhoppningsvis får man nu fler möjligheter att hjälpa den här underbara tjänsten.

Gå gärna med i mitt nätverk och ställ en fråga, du ska få se att svaret aldrig är långt borta.