80-talets ansikte

Al LeongDet finns egentligen bara en person som förtjänar epitetet "mannen som gav 80-talet ett ansikte". Du ser han bild här till vänster och du vet precis vad jag snackar om. Det är ju han! Han som varit med i 80-talets alla actionfilmer, utan undantag.

När man snackar 80-tal är det många namn som hamnar på bordet. Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Jean Claude Van Damme och att inte förglömma Steven Seagal. Dessa är dock ingenting jämfört med mannen på bilden. Denna som spelat ihop med alla nämnda stjärnor, och som jag tidigare skrivit, även i alla 80-talets actionfilmer som någonsin spelats in.

Jag pratar om Al Leong. Mannen som kickar röv med sina sparkar, sitt hår och sin mustach.

Mest minnesvärd är Al Leong i Dödligt Vapen, Die Hard, Big Trouble In Little China och Bill and Ted's Excellent Adventure. Men eftersom han haft en roll i alla actionfilmer under 80-talet är det inte ovanligt att man ser honom överallt på tv.

Al Leong har förutom nöjet att vara 80-talets Man of the Year även haft en seriös karriär bakom sig, varav en sammanfattning går att hitta hos Wikipedia. Vad han gör nu för tiden kan man se om man kollar in hans IMDB-profil.