40% försenade avgångar är tummen upp

Åkte du tåg med SJ i veckan? Då kunde du inte ha missat det prydligt instoppade öppna brevet instoppat i fickan framför dig. Det som menar att X2000-tågen varit försenade hälften av avgångarna under oktober månad.

Personligen tycker jag att hela situationen är väldigt rolig. Vartannat tåg är försenat, och det är numera dåligt. Får mig att fundera på hur man tänkte när var tionde tåg missade tiden, var det okej då? Eller när en femtedel av tågen var försenade, reagerade ingen på att det är dålig kvalité? Vad hände när var fjärde tåg blev försenat, eller var tredje? Guld och gröna skogar eller?

Men plötsligt är 50% av tågen försenade. Och då är det panik. Alla X2000-tåg ska dras tillbaka och lagas, SJ satsar "kraftfullt" för att påverka den här "ohållbara" situationen. Var den inte det tidigare då?

Känns som att någon på SJ borde lärt sig Quality Assurance för länge sen. Nu är det bara för jäkla sent. Och att tvingas åka InterCity det närmaste halvåret... det är banne mig lägre än glocalnet.