2008, engage

Det börjar bli lite av en tradition. Jag tar ledigt och finner mig själv i ett härligt bojkott av allt vad uppkopplat heter. Det är aldrig planerat, men händer ändå. Så fort jag sätter mig vid en annan dator än min egen försvinner all lust att blogga, läsa bloggar, maila, läsa mail eller surfa.

Det är i slutändan en välbehövlig paus. Det ligger inte i människans natur att ständigt vara tillgänglig. Det ligger i alla fall inte i min natur.

Fram till mellandagarna rörde jag inte ens en dator. Sedan blev det lite mer av den varan. En djupdykning i hårdvaruproblem, Windows Vista och XP då föräldrarna bytte dator. Även detta uppfriskande. Det är någonting med fungerande datorer som irriterar mig - man tar dem för givet. Hellre då lite krångel så att man kan få gnugga hjärnbalken och uppdatera sina kunskaper.

Annars har jul- och nyårsfirandet varit fantastiskt roligt. Att träffa släkt och vänner i skenet av blinkande gröna och röda lampor är alltid lite speciellt. Och nu är man uppladdad inför ett nytt år.

Ett toppen 2008 önskar jag er alla.